Sminktermékek kezdőknek

A sminkelés magában foglalja különféle trükkök és technikák megtanulását, amelyekre idővel rá fogsz jönni. Mindenesetre, amikor most kezdesz kabátot ölteni a sminkek világába, az igazán félreérthető dolog a mennyiségű termék és eszköz lehet, amit online vagy szűrőn keresztül találni lehet. Mi a különbség a BB-krém és a CC-krém között? Mire való az alapozó?

Ne aggódj, az első részben áttekintjük az alapokat: az alap, a korrektor és a púder. Abban a reményben, hogy ezzel a kis útmutatóval könnyebbé és kevésbé ijesztővé tesszük a sminkelés világát, akkor is, ha csak a smink alapjait próbálod megérteni.

Alapozó

Az alapozó a bőrönd összes hibáját eltakarja, és egyenletes felületet teremt, amelyre a többi sminkterméket fel lehet vinni. Az alapozó a bőrtónusodnak megfelelően színezett, és a bőrödet elastikusabb, egészségesnek és hidratáltnak érzi. Az alapozó kiválasztása a bőrtípusodnak megfelelően történik. Az olajos bőrnek olajmentes alapozóra van szüksége, míg a száraz bőr esetében hidratáló összetevőkkel ellátott alapozót kell választanod.

Korrektor

A korrektor egy sűrűbb textúrájú termék, amelyet kisebb területeken használnak, mint például a szem alatti sötét karikák, a piros foltok vagy az akné. A korrektorok felületi tökéletlenségeket és bőrhibákat tudnak elfedni, és általában nagyobb fedőképességgel rendelkeznek, mint az alapozók.

Púder

A púder egy olyan termék, amelyet az alapozó és a korrektor rögzítésére használnak, és segít megőrizni a sminket a nap folyamán. Egyes púdereket a bőrtónushoz hasonló színben is lehet kapni, mások viszont átlátszók, és csak a smink rögzítését szolgálják. Megnézzük azt is, hogy milyen további eszközökre lesz szükséged a sminked elkészítéséhez: ecsetek és szivacsok.

Ecsetek és szivacsok

Nehéz lehet eldönteni, hogy milyen eszközökre van szükséged a sminkeléshez. Vannak, akik kezdetben csak az ujjaikkal viszik fel a sminket, ami rendben is van, ha csak most kezdesz bele. Azonban az ecsetek és a szivacsok felhasználása professzionálisabb végeredményt ad, és egyenletesebb felvitelt tesz lehetővé.

Egy jó kezdő smink eszközkészlet tartalmaz egy alapozó ecsetet vagy szivacsot, egy púderecsetet, valamint két szemhéjfesték ecsetet: egy nagy, puha ecsetet a szín felviteléhez és egy keskeny ecsetet a szem kontúrjának meghúzásához. Ezek az eszközök segítenek a smink egyenletes felvitelében és az esetleges hibák korrigálásában.

Remélem, ez az útmutató segített megérteni a smink alapjait. A sminkkel kapcsolatos tudásod bővítésével készen állsz arra, hogy felfedezd a számos lehetőséget, amelyek a sminkkel kapcsolatban rendelkezésre állnak. Az a lényeg, hogy élvezd a folyamatot, és hagyd, hogy a smink alkalmazása boldoggá tegyen téged.