Hibák a sminkben – hogyan kerüljük el őket?

Manapság egyre népszerűbb az, hogy a nők a hivatalos alkalmakon és a partikon jól nézzenek ki. Bár a smink általában segít megadni a kiegészítő érzést a külső megjelenésünkhöz, vannak olyan hibák, amiket el akarnánk kerülni.

Ezek a hibák a sminkelés során előfordulhatnak, de nagyban befolyásolják az Ön megjelenését. Mivel Ön a legjobb személy számára akkor, amikor a tökéletes sminket viseli, így egy kicsit áttekintjük ezeket a sminkből eredő hibákat, és megpróbáljuk elkerülni őket. Nézzük ezeket a sminkből eredő hibákat:

Rossz színű alapozó

Az alapozók fontos szerepet játszanak a sminkben, és a legtöbb hiba ezen alapszik. Például rosszul választhatja meg az alapozó árnyalatát. A túlságosan világos alapozó használata gyakori hiba. Ennek elkerülése érdekében fontolja meg a bőrtípusa alapján vásárolt alapozókat. Ismerti kell a saját bőrtípusát. Annak megállapításához tudnia kell, hogy mely városoknak van száraz bőre, olajos bőr, vegyes bőr, kombinált bőr és zsíros bőr. Így könnyebb megérteni, milyen bőrök van, és milyen árnyalatú alapozókkal kellene dolgoznia.

Hibás színezés

Közvetlenül a szín vagy az árnyék fontosságát tekintve szintén előfordulhatnak sminkből eredő hibák. Az arc, magasság és alacsony, a bőrszín, a szemhéj stb. Annak érdekében, hogy elkerülje a színezés hibáit, válasszon olyan árnyalatot, amely a bőréhez illészen.

A szemhéj árnyalatánál fontos, hogy ne legyen túl világos vagy sötét. Mivel a szemhéjainkat sötétebb árnyalatokkal színezzük, így a túl szürke árnyalatok leginkább az éjszaka hibáit látják el. Érdemes megpróbálni a színeket, mielőtt vásárolni indul, és ne használjon túl sok színt egy időben. Mivel mindkét szín túlzásba viszi a dolgokat, elmélyülnek a tónusokban.

Túl sok sminket

Ez egy gyakori hiba a smink tekintetében, különösen akkor, ha ragyogóbb megjelenést szeretnénk elérni. Azonban az overdoszing nem az a megoldás, amire szükségünk van, hogy a dolgok tudják, mivel ez általában az arc túlzott kompozíciójának eredménye. A vakaródzás is társulhat a sminkhez, ha túl sokat használunk.

A legjobb megoldás, hogy elkerüljük ezt a hibát, hogy figyeljünk arra, amit használunk, és ne használjunk túl sokáig a termékeket. Azt is megjegyezhetjük, hogy megfigyeljük az alkalmazás módját, amikor az otthon lévő termékeket használjuk, és nézzük meg, hogy megfelel-e a bőrtípusunknak vagy sem. Az is nagyon fontos, hogy elkerüljük a túlzott pigmentációt a smink alkalmazásánál. Az is segít, hogy kombináljuk a vonalakat, mielőtt a terméket először használnánk, hogy elkerüljük a bőrön való kiülését.

Figyelmeztetés a zsíros termékekről

Az egyik nagy hiba, amikor a nők sminket viselnek, a krémmel vannak kitöltve. A legtöbb termék, amelyet a bőrünkön alkalmazunk, zsíros, és ha túl sok használunk, akkor zsíros lesz a bőrünk. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor ez elkerülhetetlen, például akkor, amikor az idő száraz és hideg. Azonban a krém alkalmazásánál körültekintőnek kell lennie, és csak annyira nedvesítsen, amennyire szükséges. A zsíros termékek alkalmazásakor figyelni kell az arcra, hogy elkerüljük az arcra kiülésüket, mivel ez vereséget is okozhat. Ezenkívül ne használjon fényvisszaverő termékeket, különösen a nap folyamán, mivel a fény visszaverődésétől a szemhéj ágyazása sokkal erősebb lesz.

Nem megfelelő smink ápolási rend

Vannak olyan termékek, amelyeket szemre és sminkre is használhatunk, de a megfelelő ápolási szokások betartása nagyon fontos. Amikor sminket használunk, rendszeresen meg kell szabadulnunk a sminkektől, és az elhalt bőrsejteket és szennyeződéseket kell eltávolítanunk. Ezenkívül ne hagyja, hogy a smink a testeden maradjon éjsz