Megtanuljuk a helyes körömlakk alkalmazás művészetét

Az igazán mesés manikűr elkészítése nemcsak a megfelelő technikát igényli, hanem ismerni kell a körömlakk helyes felvitele valamint eltávolítása során alkalmazandó eljárásokat is. Nem mindegy, hogy milyen állagú és színű lakkot választasz, ahogyan az sem, hogy hogyan viszed fel és milyen körülmények között szárítod meg. Ebben a bejegyzésben igyekszünk mindezt megmutatni, miközben a 2000 szónál is hosszabbra nyúló, részletes útmutatóval tisztelünk meg benneteket.

Körömlakk kiválasztása

Az első és talán a legfontosabb lépés a manikűr elkészítésénél a lakk kiválasztása. Nem mindegy, hogy melyik termékkel dolgozunk, hiszen a rossz minőségű lakkok könnyen lepattognak, vagy nem adnak olyan szép és tartós eredményt. Fontos figyelembe venni a lakk állagát, színét és tartósságát. A legjobb, ha előre kipróbáljuk a választott terméket, hogy láthassuk, milyen hatást érhetünk el vele.

Az alapozás

A lakk felvitele előtt nagyon fontos az alapozás. Ehhez használhatunk körömágybőr olajat, amely segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől és táplálja a körömágybőrünket. Ezután jöhet a körömlakk alapozó, amely segít a lakk tartósságának növelésében és a színek élénkítésében.

A lakk felvitele

A lakk felvitelekor fontos, hogy ne vigyük fel túl vastagon a lakkot, mert könnyen lepattoghat. Egyenletesen oszljuk el a lakkot a köröm teljes felületén, a köröm tövével kezdve haladjunk a hegye felé, majd az oldalak felé. Ha túl vastagra sikerül a lakk, várjunk néhány percet, hogy megszáradjon, majd vigyük fel a másik réteget.

A szárítás

A lakk felvitele után a legfontosabb a szárítás. Sokan azt gondolják, hogy elég a lakkot hagyni, hogy magától megszáradjon, de a gyors és hatékony szárítás érdekében érdemes használni speciális szárító eszközt, például UV lámpát. Ennek a használatával a lakk gyorsabban és egyenletesebben szárad meg, ráadásul a szín is tartósabb lesz, és nem kell attól félni, hogy lepattog.

A lakk eltávolítása

Ha már megunta a korábban felvitt színt, vagy éppen szeretne egy új manikűrrel ünnepelni, akkor itt az ideje a lakk eltávolításának. Ehhez használjon acetonmentes körömlakk lemosót, ami gyorsan és kíméletesen oldja le a lakkot a körömről. Fontos, hogy ne használjunk aceton alapú lemosót, mert ez károsíthatja a körmünket.

Végszó

A körömlakk helyes alkalmazása tehát nem lehetetlen feladat. Ha betartjuk a fent említett lépéseket, könnyen elégedett lehetünk az eredménnyel. Ne felejtsük el, a szépség nem csak az arcunkon, hanem a kezeinkben is rejlik!