Ombre hajstílus – lépésről lépésre

Manapság az ombre stílust minden lehetséges felszínen és anyagon ruháktól és körmöktől kezdve egészen a hajig alkalmazzák. A színezési technika alapja egy szín kiszívása, világosítása vagy sötétítése. Az ombre elkészíthető a körmösnél, a fodrásznál és akár a fürdőszobádban is. Mit kell beszerezned, ahoz, hogy egyedül elkészítsd az ombre hajstílust?

Ombre hajstílus – hajfestékek és kiegészítők

Mielőtt neki látsz a festésnek mosd meg a fejbőröd és várd meg míg megszárad. Próbáld elkerülni a hajszárítót, mert a haj szerkezetének az elgyengüléséhez és szárazságához vezethet. Következő lépés: fésüld ki a hajad rendesen. Ahhoz, hogy sikerüljön az ombre hajstílus kelleni fog: sok nagy hajcsat, alufólia csíkok, egy fésű a hajrétegek elválasztásához, egy vékony hajfestőecset, hidrogén és egyértelműen a hajfesték kedvenc színeidben. Minden kiválasztott színhez választanod kell egy ellenkezőt eggyel világosabb árnyalatban, különben nem éred el a kívánt hatást. Emlékezz, hogy csak a hajad végét fogod befesteni.

Ombre hajstílus – lépésről lépésre

Válassz el egy kis réteg hajat a kisfésűvel. Az elválasztott hajréteg alá helyezz egy csík alufóliát és kend bele a hajadba a hidrogént majd csomagold be a fóliába és 15 perc múlva kiszívott hajvéget kapsz. Most, itt az idő a két árnyalatú hajfesték használatára. Természetes használhatsz több mint két színt, de minél több szín van az ombre-ban, annál kevésbé fog látszani a színátmenet. Először a világos árnyalatot kend fel és vigyázz, hogy ne menj a hidrogén csíknál feljebb. Csináld meg ugyan ezt a másik színnel. A második szín felkenése után egyből csomagold vissza a fóliába majd 15 perc múlva öblítsd ki a festéket a hajadból.

Ombre hajstílus – gondozás

A haj hidrogénezése és festése nagyon károsítja a hajat. Kiszárad, meg van fosztva a fénytől, kihullik és töredezik a haj. Szerencsére vannak módszerek ezek elkerülése érdekében. Hidratáló kozmetikumok, olajok, pakolások használatával meg lehet ezeket előzni. Keratinban,argan olajban vagy E vitaminnal gazdagnak kell lennie a termékeknek,amit erre szeretnék használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük