Szemöldökformázó módszerek. Tudod melyik a legjobb?

Nem csak a smink befolyásolja a szemöldök megjelenését – a formája is számít. Jó, ha tudjuk, hogyan kell formázni a szemöldököt, ezzel a képességgel megváltoztathatjuk az arcunkat. Vegyük végig a legjobb szemöldökformázási módszereket!

Hogyan formázzuk a szemöldököt? Általában a legszebb forma elérése érdekében meg kell szabadulni az íveken kívül növő szőrszálaktól, amelyek zavarják a szemöldök vastagságát és formáját.

A legjobb szemöldökformázási módszerek

Nézd végig a legnépszerűbb szemöldökformázó módszereket, azok jó és rossz oldalait és találd meg a neked valót!

SZEMÖLDÖKSZEDÉS

A nők mintegy 80%-a választja ezt a szemöldökformázó módszert. Miért olyan népszerű a csipesszel való szemöldökformázás? A szemöldök formázásához mindössze egyetlen olcsó kellékre van szükséged, egy kis csipeszre. Akár utazás közben is elvégezheted – csak egy tükörre van szükséged. Ráadásul ez a módszer nagyon egyszerű és csak a nem kívánt szőrszálakat kell kitépni. Általában néhány percet vesz igénybe és a szőrszálak egy hétig vagy tovább nem nőnek vissza.

SZEMÖLDÖK GYANTA

A gyantázás egy másik lehetőség a szőrszálak kitépésére, így azok sokáig nem nőnek vissza, a hatás elég tartós.

– Szemöldökgyantázás otthon

Ez a fajta szemöldökformázás otthon is elvégezhető, de precizitásra, türelemre és természetesen a megfelelő viaszra van szükség.

– Szalonon belüli szemöldökgyantázás

Drágább, de biztonságosabb megoldás – bízd a szemöldöködet egy szakértőre, aki gyorsan és ügyesen végzi a szemöldökgyantázást.

SZEMÖLDÖKSZEDÉS CÉRNÁVAL

A szépségszalonok nemrégiben kezdték bevezetni a Közel-Keleten népszerű szemöldökformázási módszert. Ez a módszer keresztezett pamutszálat használ a felesleges szemöldök kiszedésére. A cérnát az alsó és felső szemöldökvonal mentén mozgatva tökéletes szemöldökformát kaphatunk.

Természetesen otthon is elvégezheted, de ez a módszer nagyobb szakértelmet és türelmet igényel. Mégis érdemes kipróbálni, mert kíméletes az érzékeny bőrhöz.

SZEMÖLDÖKVÁGÁS

Ha félsz a szemöldökszedéstől és a vele járó fájdalomtól, akkor választhatod a vágást. Könnyen és gyorsan levághatod az íven kívül növő szálakat.

Választhatsz a következők közül:

– kézi szemöldökvágók

– elektromos szemöldökvágók

Az eszköz típusától függetlenül a szemöldökvágás nem nehéz, de tisztában kell lenned azzal, hogy a szemöldök gyorsabban nő vissza, mint a kitépett szőrszálak. Éppen ezért gyakrabban kell megismételni ezt folyamatot.

LÉZERES SZEMÖLDÖKFORMÁZÁS

Végül a legdrágább megoldás,  a lézeres szemöldökformázás. Manapság a lézeres technológiák nagyon népszerűek a kozmetológiában és ha a lábszőrzetet, a karszőrzetet vagy a bikiniszőrzetet lézerrel tudjuk eltávolíttatni, akkor a készüléket a nem kívánt szemöldökszőrzet eltüntetésére is használhatjuk. Kár, hogy ez egy drága kezelés, amelyhez megfelelő, elég precíz és az arcbőrhöz kíméletes készülék használata szükséges.