Hogyan ápoljuk a festett hajat?

Az újonnan festett haj mindig fantasztikusan néz ki, de ha nem ápoljuk helyesen, a színe hamar megfakulhat. Az alábbiakban tippeket adunk arra, hogyan gondozza a színezett haját, hogy a szín hosszabban megmaradjon, és a haj egészséges maradjon.

Hajápolási tippek festés után

1. Várjon 72 órát a mosásig

A festék helyreállítja a szálak szerkezetét, tehát fontos, hogy hagyjuk időt a szín megszilárdulására a haj szerkezetében. A festés utáni első 72 órában célszerű kerülni a hajmosást, hogy a szín jobban rögzüljön a hajszálakban.

2. Használjon festett hajra kifejlesztett termékeket

Fontos, hogy olyan hajápolási termékeket használjon, amelyek kifejezetten a festett haj igényeit veszik figyelembe. Ezek a termékek segíthetnek még jobban meghosszabbítani a szín élettartamát.

3. Próbálja meg minimálisra csökkenteni a hőhatásokat

Ha lehetséges, próbáljon meg kerülni olyan eszközöket, mint a hajszárító, a hajvasaló és a hajcsavarók. Amikor mégis használja ezeket, mindig használjon hővédő termékeket.

További tippek a festett haj ápolására

1. Kerülje a klóros vizet

Ha lehetséges, kerülje a klóros vizet. A klóros víz kifakíthatja a hajszínét. Ha mégis úszómedencébe mennél, akkor viselj hajvédő sapkát.

2. Használjon kondicionálót

A hajfesték eltávolítja a haj természetes olajait, ezért fontos, hogy használjuk a kondicionálót minden hajmosás után.

3. Használjon színvédő hajpakolást

Használjon hajpakolást hetente egyszer a haj hidratálásához és a szín megtartásához.

4. Rendszeresen járjon hajvágásra

A hajfesték károsíthatja a hajvégeket, így fontos, hogy rendszeresen hajvágásra járjon, még ha növeszteni szeretné a haját is.

Összefoglalás

Hosszú időn keresztül élvezheti a hajfesték előnyeit, ha helyesen ápolja a haját. Ügyeljen arra, hogy hidratálja a haját, használjon színvédő termékeket, kerülje a hőhatásokat és a klóros vizet, valamint rendszeresen járjon hajvágásra.

Ezzel a hajápolási rutinnal a hajszíne mindig ragyogni fog, és haja mindig egészséges marad