Így tart tovább a rúzs! A legjobb trükkök a hosszan tartó sminkhez

A rúzs elkenődésének megakadályozása nem jelent problémát, ha tudod, hogyan kell helyesen felvinni, igaz? Az ajkak előkészítése szintén döntő szerepet játszik a tartósság meghosszabbításában. A cikk elolvasása után megtanulhatsz néhány egyszerű trükköt, hogy a rúzs tovább maradjon az ajkaidon.

A tökéletes smink alapvetően az, amelyik egész nap kitart és nem kell javítani. Ahhoz, hogy ezt a hatást elérd, a megfelelő színű kozmetikumokat kell használnod, amelyek tartós eredményt biztosítanak. De mit tegyél, ha a sminktermékeid néhány óra elteltével elkenődnek? Szerencsére tudunk néhány okos trükköt, amit bevethetsz. Ma megnézzük azokat a trükköket, amelyek segíthetnek abban, hogy a rúzsod sok órán át a helyén maradjon.

Először is, készítsd elő az ajkakat

A legegyszerűbb módja annak, hogy a rúzs jól álljon rajtad, ha előkészíted az ajkakat a rúzshoz. Szerencsére nem kell sokat tenned – elég, ha csak egy bőrradírt alkalmazol. Akár egy házi készítésű, mézből és cukorból készült is megteszi. Ezzel a kozmetikummal könnyen eltávolíthatod az elhalt hámsejteket. Ha sima és puha, az ajkak jobban és tovább tartják a rúzst. Ez az alapvető és szuper fontos lépés, amit mindenképpen meg kell tenned, ha azt szeretnéd, hogy a sminked hibátlan legyen.

Púderezd be az ajkaidat

Alkalmaztál már púdert az ajkaidra? Ez a profi sminkmesterek által használt trükk csodákra képes.

Vegyél egy bolyhos ecsettel egy kis adag áttetsző púdert. Koppintsd rá a tiszta és száraz ajkakra. Abban az esetben, ha túl sok púdert vittél fel, távolítsd el a felesleget. Most itt az ideje a rúzs felvitelének. A púdertől a sminktermék jobban tapad az ajkakra.

Ha szeretnéd, kipróbálhatod ugyanezt, de a rúzs felvitele után. Bár a sminktermék színe kevésbé lesz élénk, nem fog elkenődni. Próbáld ki, nem fogod megbánni.

A felviteli technika számít

Biztos vagy benne, hogy tudod, hogyan kell helyesen felvinni a rúzst? Valóban, a rúzs felvitelének módja hatással van a kopására.

Továbbá jobb, ha ecsettel viszed fel a rúzst, ahelyett, hogy a terméket az ajkakra tennéd. Így nemcsak kevesebb terméket viszel fel – ami jó dolog -, hanem könnyebben felviheted a terméket. Ez egy apró lépés, mégis nagyon hatékony.

Miután befejezted a rúzs felvitelét, tanácsos egy zsebkendőt az ajkak közé tenni és összenyomni őket, hogy a felesleges terméket eltávolítsd. Nem hiszed, de ez a trükk valóban megakadályozza, hogy a rúzs elkenődjön.

Sminkfixáló termékek

Ne feledkezz meg a sminkfixáló termékek széles választékáról, amelyek minden drogériában megtalálhatók. Többféle formájuk van, így választhatsz sminkfixáló púderek és sminkfixáló spray-ek között. Ezek a ragyogó kozmetikumok megkötik a sminket és minden színes kozmetikumot a helyén tartanak sok órán át. Természetesen igyekezz olyan terméket találni, amely természetes eredetű összetevőket tartalmaz és megfelel a bőrtípusodnak.

Táplált és puha ajkakra kell törekedned

Az utolsó dolog, amiről beszélnünk kell, az ajakápolás. Bár nem ez a legkézenfekvőbb trükk, ami megakadályozza, hogy a rúzs elkenődjön, mégis sokat segíthet. Az ajkak rendszeres ápolásának számos előnye van. Ha gondoskodsz arról, hogy az ajkaid hidratáltak és tápláltak maradjanak, nem fognak kiszáradni vagy kicserepesedni. Ha minden nap használsz ajakbalzsamot, az ajkakat simán és puhán tartod, akkor a rúzsod is tovább fog tartani.