Melyik a kedvenc szemsminked? Hogyan illesszük a szemhéjfestékeket a szemszínhez?

A legjobb smink az, amely segít felhívni a figyelmet a jó tulajdonságaidra és eltakarni azokat a vonásokat, amelyeket el szeretnél rejteni. Az egyik trükk, amivel ezt a célt elérheted, a szemed színéhez illeszkedő szemsmink. Tudod, hogy milyen színekkel nézel ki a legjobban? Ha nem, akkor ezt a cikket feltétlenül el kell olvasnod. Hamarosan megtudhatod, hogyan kell kinéznie a szemsminkednek.

Mindennapi sminkünket a földszínek uralják. A nude, a barnák és a fekete szemceruza az, amit a leggyakrabban viselünk, mert ezek tűnnek a legbiztonságosabbnak. Nem vagyunk elég bátrak ahhoz, hogy merész színekkel kísérletezzünk, ezért fordulunk az klasszikusokhoz.

Színek a napi sminkben

A színes és élénk sminket többnyire vagy a tinédzserekhez és a party lookhoz társítjuk. Kár érte, mert egy jól megválasztott, a szemed íriszéhez illő színpaletta képes feldobni és megszépíteni a megjelenésedet. Hogyan? Több telítettséget kölcsönöz a szem színeinek, így az egész arcot határozottabbá, kevésbé sápadtá és egyszerűen csábítóbbá teszi. Érdemes szem előtt tartani ezt a tanácsot és nem félni a merész színek használatától a mindennapi sminkben. Ha így teszel, az számos előnnyel jár, feltéve, hogy tudod, hogyan kell a szemhéjfesték-palettát a szemszínedhez igazítani. Biztosra veheted, hogy ha egyszer kiválasztod a megfelelő árnyalatokat és átgondoltan alkalmazod őket, a hatás téged és másokat is ámulatba ejt.

Hogyan illesszük a szemhéjfestéket a szemszínünkhöz?

Ami a szemsminket illeti, a legdöntőbb kérdés az írisz színe. Más szóval, ha azon gondolkodsz, hogy milyen smink illik hozzád a legjobban, vedd figyelembe a szemszínedet. Más szín illik a barna szemhez, más a kék szemhez és más szín illik a legjobban a zöld szemhez.

> SZEMHÉJFESTÉKEK BARNA SZEMHEZ

A barna szemek a legnépszerűbbek és ez közismert tény. Amivel azonban nem mindenki van tisztában, az az, hogy a barnának számos árnyalata létezik. Leggyakrabban nem sokat gondolkodunk azon, hogy milyen smink illik a barna szemhez a legjobban, hanem egyszerűen csak a barnás árnyalatokat választjuk, például a barnát, a nude-ot és a földszíneket. Bár ez egy jó választás, mégis jó ötlet lehet egy kis csillogás hozzáadása a tekintetünkhöz. A barna szemszínt gyönyörűen kiemelheted arany és fekete szín használatával. A szemhéj középső részének kiemelése és a fekete szemceruza használata mindig jó sminkötlet a barna szemekhez. Azoknak, akik merésznek mondják magukat, javasolt kipróbálni más színeket – zöldet, kéket és lilát. Ezek a színek felerősítik a szivárványhártya természetes színét és háromdimenziós megjelenést kölcsönöznek neki. Ha meghökkentő hatásra vágysz mindenképpen érdemes kipróbálnod ezeket a színeket.

> SZEMHÉJFESTÉKEK KÉK SZEMHEZ

Ha kék szemed van, először keretezd be őket. Miért? A visszafogott kék színű szemek jobban mutatnak, ha egy nehéz színnel, például feketével kontúrozod őket, ezért ez a leggyakoribb válasz a “milyen szemfesték illik a kék szemhez” kérdésre. És ez igaz is, mert nincs is semmi, ami a kék szemeket olyan szépen kiemelné, mint a klasszikus füstös szemek. Választhatsz akár egy merész fekete, akár egy kicsit enyhébb füstös szemet, például barna színben. A jó hír az, hogy érdemes egy kicsit kísérletezni a kék szemmel, mert ez a szín jól megy a lila, a tengerészkék, a rózsaszín és az arany árnyalatokkal is. Ezek rendkívüli színek, amelyek segítenek abban, hogy igazán nőies és szemet gyönyörködtető sminket készíts. Ha nincs kedved túl sok élénk színt viselni, próbáld ki, hogy finom, de kontrasztos árnyalatban használod őket – nem fogod megbánni.

> SZEMHÉJFESTÉKEK ZÖLD SZEMEKHEZ

A zöld szemek tulajdonosai az igazi szerencsések! A zöld szemet a legkönnyebb meghatározni és élénk színekkel gyönyörű megjelenést varázsolni. Arra a kérdésre, hogy milyen szemhéjfestékek illenek a zöld szemhez, csak egy válasz lehet: tüzes. Mit jelent ez? Röviden összefoglalva, a zöld íriszhez legjobban illő sminkek közé tartoznak: a lila, a narancs és az arany. Ezek az árnyalatok a zöld szemet kifejezőbbé és valahogy mélyebbé varázsolják, ráadásul több fényt adnak a szemnek. Egészen érdekes hatást kelt a zöld szem piros szemhéjfestékkel való kombinálása is. Egy dolgot azonban hangsúlyozni kell – csak visszafogott színpalettákat használjunk a zöld szemek tüzes sminkjének elkészítéséhez.