7 dolog, amit a szempilláid igazán utálnak

A szempillák rendkívül érzékeny szőrszálak. Ahhoz, hogy rugalmasak, hosszúak és dúsak maradjanak, megfelelően kell ápolnunk őket. Nem elég, ha rendszeresen használunk kondicionáló termékeket. 

Hogyan ápold a szempilláidat?

Valóban tudod-e, hogyan ápold a szempilláidat?  Nem felejted el rendszeresen hidratálni, táplálni és revitalizálni őket? Különböző termékeket használhatsz, de nem azt a hatást kapod, amit szeretnél. A szempillák ápolása alapvető fontosságú. Ez a szép pillák titka, feltéve, hogy elkerülöd a 7 szempillakárosító dolgot/szokást. Ezek ugyanis elrontják a mindennapi szempillaápolásod minden fáradozását és hatását!

MIT NEM SZERETNEK A SZEMPILLÁK

1. Nem távolítjuk el a sminket alvás előtt 

Az első számú, leggyakoribb és legsúlyosabb hiba: nem távolítod el a szempillaspirált. Ha valaha is későn érsz haza és nem törődsz azzal, hogy eltávolítsd a sminket, az hatalmas hiba. A szempillák megtörnek miközben alszunk, ha az egész napról származó szempillaspirál és szennyeződés borítja őket.

2. Erősen dörzsöljük a szemünket sminkeltávolitás közben.

A smink eltávolítása közben is károsíthatjuk a szempillákat, ha mindent rosszul csinálunk. A gyengéd mozdulatok kulcsfontosságúak, mert a szemhéj szőrszálai könnyen kihúzódnak vagy letörnek. Ezért olyan fontos, hogy olyan termékeket használjunk, mint a micellás víz, amely nem igényel dörzsölést, mivel könnyedén eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket. Egy micellás vízzel átitatott vattakorongot kell csak a szemhéj bőréhez nyomni és a szem belső sarkától a külső szemzugig finoman végighúzni.

3. A szempillagöndörítő helytelen használata.

Még egy szempillagöndörítő is sokat árthat a szempilláidnak. Ez az eszköz nagyon hasznos, és a sminkelés előtt begöndöríti a szempillákat, de a probléma az, hogy a legtöbb lány nem tudja, hogyan kell helyesen használni. Rossz helyre helyezik a göndörítőt, túl erősen vagy rossz szögben nyomják, a szempillaspirál felvitele után használják (ahelyett, hogy előtte tennék, ahogyan azt kellene).

4. Túl gyakran használsz vízálló szempillaspirált.

A vízálló szempillaspirál sok nő számára megmentő, mivel tökéletes szempillákat biztosít. Nem árt azonban észben tartani, hogy a vízálló termékeket nehezebb eltávolítani. Ha kevesebbet használjuk ezeket a termékeket mindenképpen segít megőrizni a szempillák egészségét.

5. A szempillaspirál túlzott felvitele.

A szempilláink nem szeretik, ha néhány réteg szempillaspirál eltakarja őket. Minden szempillaspirál sajátos hatást ad és általában két réteg több mint elég. Lehet (de nem muszáj) egy második réteget is felvinni, hogy finomítsunk a dúsító, hosszabbító és volumennövelő hatáson. A több termék elnehezíti a szőrszálakat és nehezebbé teszi az eltávolítást, ráadásul rosszul nézhet ki a csomók miatt.

6. A szempillák megérintése vagy húzása.

A szempillák megérintése, húzása vagy piszkálása is káros. Annyira törékenyek, hogy már az érintésük is töréssel vagy elvesztéssel végződhet. Próbáld meg távol tartani a kezed a szem környékétől.

7. Egyáltalán nem ápoljuk a szempillákat.

A megfelelő ápolás hiánya az, ami szintén árt a szempilláidnak. Soha nem lesznek lenyűgöző, erős, dús, telt szempilláid, ha nem biztosítod számukra a szükséges táplálást és nedvességet mind külsőleg olajok vagy szérum használatával, mind belsőleg, egészséges táplálkozással. A szempilláknak vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségük a növekedéshez.