Elszíneződött fogak? Próbáld ki az 5 természetes fogfehérítő terméket

Néhányan azt mondják, hogy hófehér fogak csak a reklámokban léteznek. Ez egyáltalán nem igaz. Megfelelő higiéniát kell követni és kerülni kell az elszíneződést okozó ételeket. Ha a fogaid sárgultak, próbáld ki a természetes fogfehérítőket: olyan termékeket, amelyek hatékonyan tűntetik el a foltokat.

A fogak elszíneződésének okai

Mindannyian fehér fogakra vágyunk, de kevesen figyelünk oda azokra a dolgokra, amelyek miatt a fogak az adott színt kapják. Akkor kezdünk el gondolkodni rajta, amikor a fogak már elvesztették természetes fehérségüket és sárgák lettek.

A fogak elszíneződésének legfőbb okai:

  • Cigaretta (pontosabban a dohányfüstből származó vegyi anyagok).
  • egyes italok, köztük a kávé, a tea, a vörösbor vagy a kóla
  • helytelen vagy elégtelen szájhigiénia
  • egyes gyógyszerek és betegségek
  •  és az öregedés, mivel a fogak színe a korral változik

Hogyan lehet visszanyerni a fehér fogakat?

Rengeteg módja van a fehérség visszaállításának. Általában először fehérítő fogkrémeket használunk, de tudnod kell, hogy nem mindegyik egyformán hatékony. Másrészt a fogászati klinikák fehérítő eljárásokat kínálnak. Sajnos ezek költségesek és rendszeresen meg kell ismételni őket. A speciális fogfehérítő csíkok és zselék is drágák.

Mindezen megoldásoknak megvannak a hátulütői, ezért a természethez kell fordulnunk. Léteznek természetes fogfehérítő termékek: csak meg kell ennünk őket, hogy a fogaink hosszabb ideig hófehérek maradjanak. Nyilvánvaló, hogy ha súlyos elszíneződésekkel küzdünk, először a fogorvos segítségére van szükségünk, mert az egyszerű házi szerek nem biztos, hogy elegendőek.

TOP 5 FOGFEHÉRÍTŐ ÉTEL

1. Friss gyümölcsök

A gyümölcsfogyasztás bizonyul a leghatékonyabb módszernek a fehérebb fogak eléréséhez. Egyes kutatások kimutatták, hogy a gyümölcsök három hónapon át történő rendszeres fogyasztása segít megszabadulni a foltoktól. A legjobb hatást az eper, a narancs (a citrom), az ananász és az alma fejti ki, mert savakban és enzimekben gazdagok, amelyek eltávolítják a szennyeződéseket és a lepedéket.

2. Zöld tea

A zöld tea nagyon jó hatással van a fogainkra. Azon túl, hogy világos színű és nem okoz foltokat, mint a fekete tea, tele van antioxidánsokkal. Egy csésze zöld tea fogyasztása jótékony hatással van a fogakra és az ínyre is.

3. Brokkoli

A zöld brokkoli gazdag vasforrás, egy olyan ásványi anyag, amely segít megelőzni, hogy a baktériumok kárt tegyenek a fogainkban. A baktériumok fewlelősek a sárga fogakért, így ha brokkolit fogyasztasz elkerülheted a sárga fogakat. Csak rendszeresen kell enni a brokkolit, így az vas bevonatot képez, amely véd az elszíneződést okozó anyagokkal szemben.

4. Shiitake gomba

Jó hír az ázsiai konyha rajongóinak. A népszerű Shiitake gomba poliszacharidot (lentinan) tartalmaz, amely antibakteriális hatású. Japán kutatók megvizsgálták a fogak állapotára gyakorolt hatását és meglepő következtetéseket vontak le: a gomba nemcsak a szájban lévő baktériumokat semmisíti meg, hanem segít eltávolítani a foltokat és megőrizni a fogak fehér színét.

5. Szezámolaj

Az úgynevezett olajrágás nagyon népszerű és természetes módja a fogak fehérebbé tételének. A szezámolaj működik a legjobban, mindössze 15 perc alatt csökkenti a baktériumok számát. Cserébe egészségesebb és fehérebb fogaink lehetnek. Érdemes kipróbálni!