Hair removal

A gyantázás az egyik részben tartósabb módszere a nem kívánt szőrzet eltávolításához. A kezelés előnye az, hogy nemtől, kortól és a szőrtől megszűnni kívánt testrésztől függetlenül lehet használni. Nem számít a bőrtípus gyantázás közben, habár érzékenybőrűek és allergiában szenvedőknek bele kell számítania a bőr irritációját gyantázáskor. A sok pozitívumot félretéve figyelni kell a gyantázással járó pár szabályra.

Elsősorban, tisztítás és hidratálás. Nagyon fontos a test vagy arcbőr tisztasága és hidratáltsága gyantázás előtt. Így megszűnsz a sok szennyeződéstől háló bőr, por és kosz formájában, ami napközben gyűlt össze. Másrészt enyhítés, megnyugtatás. Gyantázás után a bőr erősen irritált állapotba kerülhet és ezt testápolókkal vagy aloe olajokkal lehet enyhíteni. A gyantacsíkokkal gyakran jár gyantázás utáni enyhítő krém, ami a bőr pirosságát és kiszáradását enyhíti. Harmadrész, rendszeresség. Legtöbb esetben 3-4 hetente kéne ismételni a gyantázást. Persze lehet szükségesetén gyakrabban csinálni a kezelést. Figyelembe kell venni, hogy akinek sötétebb és vastagabb a szőrzete az sokkal ellenállóbb és ebből adódóan többször kell ismételni a kezelést.

Sajnálatos módon, a gyantázás nem mindenkinek való. Azok, akiknek tág hajszálerei vagy gyanta allergiája van, azoknak ajánlott a kezelés elkerülése. Dermatitisz, pattanásos bőr és feldagadt mirigyek esetén sem ajánlott. Tilos a kezelés alkalmazása, ha sokat voltál kitéve a napnak.

Hogyan kerüljük el a hibákat gyantázás közben? Ha például nem ellenőrzöd a gyanta hőmérsékletét a csuklódon, akkor elég fájdalmas bőrégést tapasztalhatsz. Maga a probléma lehet a gyantacsíkok használatával is. Abban az esetben,ha nem ragad a gyanta minden egyes szőrszálra, akkor újra és újra meg kell ismételni. Végeredmény? Hámréteg felsértése, gyanta gyors fogyása és időpazarlás. Ebből kiindulva a gyantacsíkot a szőr növő irányával ellentétesen kell letépni. Így eltávolítod a szőrt gyökerestül. A gyantacsík letépése előtt be kell feszíteni a bőrt. A csíkok nem megfelelő eltávolításával esélyes a sebhelyek kialakulása. Ne felejts el testápolót vagy enyhítő olajat használni gyantázás után. Nagyon fontos, hogy befedjük a bőrt nyugtató hatású anyaggal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük