Nyírfavíz a hajápolásban. Tulajdonságok és jótékony hatások

Már nagyon régóta használják elképesztő hatásáért, ráadásul teljesen természetes. Hogy miről is van szó? A nyírfavízről. Bámulatos eredményeket lehet vele elérni a haj- és fejbőrápolás során. Nézd meg, miként hat, milyen sajátosságokkal bír, és mi mindent nyerhetsz, ha szépségápolásod részévé válik.

Mi az a nyírfavíz?

A nyírfavizet a bőr-és fejbőrápolás során használják arctonik, hajöblítő és fejbőrápoló formájában. A nyírfavíz, amit nyírfalének is neveznek, nyírfalé és etil-alkohol keveréke. Gyári és házi készítésű termékei egyaránt léteznek. Alkoholtartalma miatt nem lehet meginni. A nyírfalé önmagában egy iható tápanyagkivonat, ami a fa gyökerei felől szállítódik a levelekhez és a rügyekhez.

Nyírfavíz – kozmetikai felhasználás

Alkoholtartalmából kifolyólag folyamatosan figyelned kell a bőrödet a nyírfavízkezelés alatt, és amennyiben szárazságot tapasztalsz, ne használd tovább a terméket. Hogyan érdemes használni a nyírfavizet? Alkalmazhatod például fej- és arcbőrre a kényes pigmentfoltok ellen. Hagyd a bőrödön a terméket néhány órán át, vagy helyezd fel éjszakára. A nyírfavíz hihetetlenül olcsó; egy üveg elég körülbelül egy egész hónapra. Ha érdekel, bátran ajánljuk a nyírfavíztartalmú kozmetikai termékeket.

Nyírfavíz bőrre és hajra

A nyírfavíz csodálatos bőrt eredményez, és jótékony hatást fejt ki a hajra. Serkenti a hajnövekedést, erősíti a hajhagymákat, valamint segít megszabadulni a korpától és a felesleges zsírtól. Mindez B-vitamin tartalmának köszönhető. A nyírfavíz emellett szalicilsavat is tartalmaz, ami a friss bőrért felelős, és szabályozza a faggyúmirigyek működését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük