Mi az a mezoterápia?

Legelőször a 20. század közepén jelent meg. Sőt mi több, biztosítja az aktív kémiai anyagok közvetlenül a betegség által befolyásolt területekre való eljutását. Más szóval, ez egy nem sebészeti, alkalmi kezelés, amit a bőrgyógyászaton és az esztétikai orvostan területén alkalmaznak.

Mezoterápia, mert arra utalunk, hogy számos variációja létezik. A tűvel végzett mezoterápia alatt a tápanyagokat bejuttatják mélyen a bőrbe rendkívül vékony tűk segítségével vagy egy apró lyukakat szúró szerkezettel. A tű nélkül végzett mezoterápia egy nem behatoló orvosi kezelés, ami egy magas frekvencián elektromos áramot termelő berendezés használatán alapszik. A harmadik módszer a sonoforézis, ami aktív kémiai anyagok behelyezését jelenti ultraszónikus módszer következtében. Végül, a tápanyagokkal való ellátáson alapuló, közvetlen árammal végzett orvosi terápiát iontoforézisek nevezzük.

Általánosságban a mezoterápiát sportsebesüléseknél alkalmazzák, az izmok és az ízületek sérülésénél és fájdalmánál, dehidratált bőr, ráncok, striák, zsírlerakódás és kopaszság esetén. Ha az ellenjavallatokról beszélünk, a terhesség, szoptatás, allergia, cukorbetegség, bőrgyulladás, rák és a hegek gyógyulásának tendenciája tartoznak ide. Sőt mi több, a mezoterápia során alkalmazott kémiai anyagok többek között a koffein, hialuronsav, növénykivonatok és vitaminok.

Alapvetően a mezoterápia megkezdése előtt ajánlatos érzéstelenítő krémet alkalmazni. Az egész kezelés körülbelül fél óráig tart és az ismétlések száma a kezelés szándékától függ. Az arc, nyak és a heges bőr megfiatalítását minden második vagy ötödik héten végzik el. Általában öt kezelésből hármat ilyen módon ajánlott véghezvinni. Ezen felül, néhány havonta igénybe lehet venni egy fenntartó kezelést, aminek a célja az elért eredmények tartósságának meghosszabbítása. Ennek a kezelésnek a következtében az eredmények akár három évig is kitarthatnak. A csípő, ágyék és a fenék zsírlerakódásával kapcsolatos kezeléseket minden második héten végzik el, mindaddig, amíg az alkalmak száma el nem éri a négyet. Ahhoz, hogy a mezoterápia látványosabb eredményeket szüljön, érdemes a procedúra mellett mozogni, masszázst igénybe venni, illetve lemondani a zsíros ételekről, az alkoholról, kávéról és cigarettáról. A fejbőrrel kapcsolatos kezelések minden második vagy negyedik héten történnek.

Összegzésképpen, a mezoterápiával azonnali eredményeket kaphatunk és minimális a mellékhatás. Közvetlenül a kezelés után előfordulhat pirosság, horzsolás vagy vérzés. Ajánlott az orvosi kezelés után egy pár napig védeni a bőrt a napsugárzástól, a tű alá került részek elszíneződésének elkerülése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük